Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Om igen
Isbn: 978-87-2859-493-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: mars 2024

E-bok

Om igen

”Nej, inte kunde jag anförtro mig åt fru U. Jag fick skylla på hemlängtan – berätta lite om Henry, mitt vackra hem, min man och om hur det var att spela teater och film. Hon hade frågat smått eftersom hon visste att jag var skådespelerska.”

"Om igen" är den andra delen i Signe Hassos trilogi om sitt liv. Här djupdyker Hasso i sin relation med sonen Henry. Hon utforskar det komplexa tillståndet att vara en arbetande mor, och en skådespelerska på ständig jakt efter nya projekt. Hon skildrar den smärtsamma längtan hon känner efter sin son när de är separerade, samt svårigheten att upprätthålla stabilitet när de är tillsammans.

Hasso reflekterar även kring det oundvikliga utanförskap hon upplever som svensk i USA, samt om alla dem som före henne har gjort samma resa. I likhet med den första boken i trilogin får läsaren här insikt i verkligheten bakom glitter och glamour – framgångens baksida, de nödvändiga uppoffringarna samt frågan om allt detta var värt priset i slutändan.

Signe Hasso (1915–2002) var en svensk-amerikansk skådespelerska, kompositör och författare. Redan vid tolv års ålder debuterade hon på Dramaten i Stockholm, där hon senare blev antagen till Dramatens elevskola som en av de yngsta någonsin. Hasso hade en långlivad karriär inom den amerikanska film- och teaterscenen, och författade en rad böcker inom sin livstid.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone