Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Liv och Isbjörn
Isbn: 978-91-8077-455-0
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom 9-12 år 6-9 år Lättläst
Tillgänglig sedan: november 2023

E-bok

Liv och Isbjörn

Liv, en äventyrlig själ, smiter från gårdsarbetet för att vara med sina små vänner i skogen. Plötsligt står hon öga mot öga med en imponerande vit björn, Isbjörnskungen. Samtidigt lider en olycklig drottning i fjärran över ett förfallande rike, där hon har kastat en förbannelse över både Isbjörnskungen och naturen. När Liv och björnens öden korsas, måste Liv kämpa mot ondskan för att rädda Isbjörnskungen, kärleken och hela världen.

När författaren Maja Lunde och illustratören Hans Jørgen Sandnes tillsammans tar sig an en av Norges mest älskade folksagor uppstår ren magi!

Maja Lunde har skrivit flera barnböcker och romaner för vuxna. Hon är känd för att skapa engagerande och tankeväckande berättelser som ofta fokuserar på natur, miljö och mänskliga relationer. Hennes verk har översatts till flera språk och har fått stor uppmärksamhet både i litterära kretsar och från allmänheten.

Hans Jørgen Sandnes är en välkänd illustratör, animatör, filmregissör och serietecknare som bor i Sandefjord. Han har bland annat illustrerat Norges mest populära bokserie för barn, Dubbeldeckarna (Bonnier Carlsen), som är skriven av Jørn Lier Horst. På Nypon förlag har han tidigare utkommit med serien Krypto, som är Sandnes författardebut och har nominerats till norska Kulturdepartementets debutantpris för barn- och ungdomslitteratur.

Sagt om Liv och Isbjörn:
Filosofisk sagoskimrande ekolitteratur om en natur i obalans.
Alexandra Sundqvist, DN, 16/3, 2024

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Nypons böcker är indelade i sex nivåer. Isbjörnskungen ligger på nivå 4 av 6.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone