Jump to content
Cover for Passageraren
Isbn: 978-87-2844-098-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Crime & Mystery True Crime
Accessible since: October 2023
Narrator: Fredde Granberg
Length: 10 hours 34 minutes

Audiobook

Passageraren

'Passageraren' är den hyllade deckarförfattaren Steffen Jacobsens debutbok, och den första delen i serien om kommissarie Robin Hansen.

En skoningslös storm drabbar kappseglingsbåten Nadir strax utanför Svalbard. Den kvinnliga skepparen mister livet och försvinner tillsammans med båten till havets botten. Ombord fanns även vännerna Jacob Nellemann och Axel Nobel, som klarar sig med nöd och näppe och tar sig i land på Björnön.

Ett år senare befinner sig vännerna vid Axels slott på Själland. En tidig morgon ger sig Jacob ut på jakt, men ett hot gömmer sig i närheten och snart finner man honom avliden, träffad av en pil.

Trots skador från sitt förflutna anses kommissarie Robin Hansen vara den bäst lämpade för utredningen, och med sina envetna sätt tar han sig an att lösa fallet. Det dröjer inte länge innan kopplingarna till den olyckliga händelsen i Norra ishavet gör sig synliga, och jakten på en hämndlysten mördare tar fart.Steffen Jacobsen (1956-) är en dansk ortopedisk kirurg, debattör och författare som varit bosatt och arbetat stora delar av sitt liv på Grönland och i norra Norge. Han har skrivit flertalet vetenskapliga artiklar och fick sitt stora genombrott som författare i samband med Trofé (Trofæ) 2013. Steffen Jacobsen är idag en av Danmarks mest lästa spänningsförfattare.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone