Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Konstbluffen
Isbn: 978-91-8971-309-3
Förlag: Polaris Fakta
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2023
Uppläsare: Håkan Julander
Length: 6 timmar 21 minuter

Ljudbok

Konstbluffen

Berättelsen om Sveriges största konstskandal

När Joanna Segelström klipper bandet till det nyöppnade galleriet i Marbella ser det ut som kulmen av en framgångssaga. Konst slussas mellan ägare för rekordbelopp, riklig avkastning väntar för hundratals kunder som blivit tillfälliga ägare av verken. Men bakom den tjusiga fasaden döljer sig ett berg av skulder, lögner och ont blod. För att systemet inte ska rämna måste nya personer hela tiden köpa in sig i pengakarusellen. Och när allt till slut brister svävar en fråga i luften: Vem är det egentligen som lurar vem?

Konstbluffen berättar Jonas Nyrén om den misstänkta bedrägerihärvan kring Timeless Gallery. Utifrån ett enormt källmaterial skildras historiens alla vändningar och den dramatiska jakten på huvudmännen. Samtidigt är det en studie i hur så många människor kunde dras med i vad som visade sig vara ett luftslott.

JONAS NYRÉN (f. 1968) är journalist på Sydsvenskan. Han har följt fallet Timeless Gallery sedan 2018. Underlaget till boken består av en stor mängd dokument, intervjuer, utredningsmaterial och research från flera länder.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone