Jump to content
Cover for Den desperata bankrånaren
Isbn: 978-91-7949-739-2
Publisher: Vilja förlag
Category:
Crime & Mystery Young adults For emergent readers 15+ True Crime
Accessible since: October 2023
Narrator: Patrik Hont
Length: 36 minutes

Audiobook

Den desperata bankrånaren

Det är inte vanligt att en bank blir rånad. Det är ännu mer ovanligt att en bank blir rånad två gånger. Dessutom av samma rånare. Men det var vad som hände i Nässjö 1975. De båda rånen utfördes av en ung man som precis hade fyllt tjugoett. Vad som gjorde honom så desperat och ledde fram till rånen beskrivs i denna bok.

De två rånen mot Sparbanken i Nässjö 1975 väckte mycket uppmärksamhet och traumatiserade personalen på banken. Den unge mannen som utförde rånen hade nyss släppts från fängelset. Han hade inget arbete, och han behövde dessutom pengar till narkotika. Det var en ren tillfällighet att polisen fick fast honom, även om han var känd för dem sedan tidigare.

Den desperata bankrånaren är den tredje delen i den populära serien True Crime. Böckerna är baserade på verkliga svenska kriminalfall, från 1900-talets början till sent 1980-tal. Fredrik Hardenborg skriver spännande och inlevelsefullt och ger läsaren en bit svensk brottshistoria.

Fredrik Hardenborg har skrivit ett flertal ungdomsromaner, och han har också skrivit spänningsserier för Storytel Originals. På Nypon förlag har han gett ut serien om Nova och Dante, som han har skrivit med sin dotter Maja Hardenborg.

Sagt om de två första böckerna i serien:

Tingshusmorden
Författaren har valt att skildra de händelser som var upptakten till dådet och gör detta helt ur förövarens perspektiv. (...) Det är en sorgsen relationsroman med ett enkelt och avskalat språk som väcker både läslust och många frågor.
Pia Lindestrand, BTJ

Den sista avrättningen
Hardenborgs språk är tydligt och engagerande. Olika berättarperspektiv kan röra till det vid lättläst läsning, men Hardenborg växlar smidigt mellan Ander, kommissarien och författarens egen berättarröst.
Caroline Svensk, BTJ


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone