Jump to content
Cover for Vertikalfiske
Isbn: 978-91-9874-871-0
Publisher: Fiskeguiden Förlag
Category:
Sports and outdoor recreation Fishing & Hunting
Accessible since: March 2023
Narrator: Jens Johansson
Length: 33 minutes

Audiobook

Vertikalfiske

Denna ljudbok är del 12 (av 15) i serien Natur-fiske.

I min (tryckta) ”Spännande metoder för gädda, gös och abborre” var den stora nyheten det utförliga kapitlet om vertikalfiske, en metod som slog ner som en bomb i sportfiske-Sverige 2007. Många som trollingfiskade och spinnfiskade bytte metod och det blev en vertikalboom/gösboom som förändrade fisket rejält. Jag var med från början och i denna bok beskrivs de olika varianter av det vertikala fisket som uppstod i kölvattnet på introduktionen i Sverige.

Jag kallar den första metoden ”traditionell” och jag beskriver mina fiskedagar med den som förde in metoden, Jörgen Larsson och två fiskeguider i Nederländerna.

Fireball är metod nummer två, vertikalfiske med naturligt bete.

Den metod jag lanserade i ”Spännande…” och som jag fortfarande använder, drivfiske, beskrivs noggrant och även hur man med enklare utrustning kan fiska vertikalt, ”allemansvertikal”.

Den metod som på sätt och vis slog ut den traditionella metoden och blev väldigt populär, är också med förstås. Det är pelagiskt vertikalfiske, som riktar in sig på de större rovfiskarna, mest gös. Många storfiskar har lockats till hugg med denna spektakulära metod där ekolodet är i centrum.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone