Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Misstänkt för mord
Isbn: 978-91-8023-241-8
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: februari 2023

E-bok

Misstänkt för mord

Första boken i Kindle County-serien

När Rusty Sabich, åklagare i Kindle County, tilldelas ett fall med en kvinna som hittats brutalt mördad i sin lägenhet är det ingenting som skiljer sig från en vanlig arbetsdag. Men när det visar sig att kvinnan är Carolyn Polhemus, Rustys kollega, som han bara månader tidigare haft en affär med, kompliceras situationen. I synnerhet eftersom lägenheten inte visar några spår på inbrott: det finns inga krossade fönster och ingen uppbruten dörr.
Plötsligt står Rusty själv anklagad för mordet. Bevisningen är svag och bygger helt på indicier. Men trots att det inte går att bevisa Rustys presumtiva motiv kan han inte antas vara oskyldig.
Scott Turows rättegångsthriller Misstänkt för mord [Presumed Innocence, 1987] – första boken i hans serie om den fiktiva staden Kindle County – har sålt i miljonupplagor världen över. Boken har även filmatiserats med Harrison Ford i huvudrollen.
I översättning av Lennart Olofsson.

SCOTT TUROW [f.1949] är en amerikansk jurist och författare, vars böcker översatts till över fyrtio språk och sålt i fler än 30 miljoner exemplar. Turow har en juristexamen från Harvard och har studerat kreativt skrivande vid Stanford. Hans debut Misstänkt för mord – första boken i en serie om tretton rättegångsthrillers, alla förlagda till den fiktiva orten Kindle County utanför Chicago – är 1980-talets största succédeckare.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone