Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sju tomma hus
Isbn: 978-91-8890-330-3
Förlag: Bokförlaget Tranan
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: januari 2023

E-bok

Sju tomma hus

VINNARE AV NATIONAL BOOK AWARDS 2022

"Detta är novellkonst på hög nivå som inte lämnar någon oberörd och som fortsätter att verka i en långt efter avslutad läsning." BTJ (Betyg: 5/5)

Sju tomma hus består av sju klaustrofobiska och lite skeva noveller om människor som är sökande och stundvis vilsna. I en berättelse tar sig en mor och hennes dotter in i främmande villor och korrigerar folks inredning, i en annan går en äldre man gång på gång för att hämta sin döde sons kläder från grannens trädgård, i en tredje försvinner två barn tillsammans med sina nakna farföräldrar. Samanta Schweblin har en förmåga att vagga in läsaren i en falsk trygghet, som med tiden övergår i något krypande och vagt oroande. Med Sju tomma hus presenteras här en av den latinamerikanska litteraturens allra främsta novellister.

Samanta Schweblin är född 1978 i Buenos Aires, Argentina, men bor sedan tio år tillbaka i Berlin. På svenska finns sedan tidigare hennes romaner Räddningsavstånd och Kentukis, men hon säger själv att hon i första hand ser sig som novellförfattare. Hon är översatt till närmare 40 språk och har tre gånger nominerats till det internationella Bookerpriset. Sju tomma hus tilldelades Riviera del Duero-priset för bästa spanskspråkiga novellsamling 2015 och National Book Awards för bästa översatta bok i USA 2022.

Annakarin Thorburn är översättare från spanska och har även undervisat i översättning vid Akademi Valand. Hon har tidigare översatt författare som Valeria Luiselli, Pilar Quintana och Alvaro Enrigue.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone