Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Svarta veckan
Isbn: 978-91-8063-523-3
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2022

E-bok

Svarta veckan

Den lilla staden St-Germain-en-Laye, en bit utanför Paris, är till ytan lugn och idyllisk. Där ligger det internationella lyceet som huserar sektioner för en rad nationer, däribland Sverige. De franska kraven på utbildning är dock högre än vad de svenska eleverna är vana vid, och när ett matematikprov närmar sig ber en förälder den vackra läraren Yvonne att skjuta upp provet ett par dagar. Han säger att det finns komprometterande bilder på henne och en elev som riskeras komma ut om hon inte gör som han säger.
De svenska eleverna bojkottar matematikprovet, och ett brev från rektorn går ut till de berördas föräldrar. En elev reagerar med att hänga sig trädgården. Kan skolan verkligen reglera de andra eleverna när deras kamrat precis gått bort? När det dessutom av obduktionsrapporten framgår att eleven var påverkad av heroin blir det tydligt att något inte stämmer.
I Svarta veckan, en av Jan Ekström absolut bästa deckare, är det den franska polisen Rozier som leder utredningen, men inte utan hjälp av den operaälskande Bertil Durell.

JAN EKSTRÖM [1923–2013] var en svensk deckarförfattare och reklamman, född i Falun och uppvuxen i Gislaved. Han blev känd som författare av pusseldeckare med invecklade intriger, med kriminalassistent Bertil Durrell i huvudrollen. Han var även medlem i Svenska Deckarakademin.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone