Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Fäbodbröllop
Isbn: 978-91-7949-510-7
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Deckare & spänning Lättläst
Tillgänglig sedan: september 2022
Uppläsare: Måns Westling
Length: 21 minuter

Ljudbok

Fäbodbröllop

Rikard och Stina kör från Stockholm till sina vänners bröllop på en fäbod djupt inne i de ångermanländska skogarna. Väl framme märker de att brudparet och de övriga gästerna verkar vara väldigt vidskepliga, men Rikard och Stina avfärdar deras prat om Huldran, Näcken och Vittran som skrock och dumheter. Alldeles för sent visar det sig att paret borde ha tagit varningarna och råden på allvar …

Fäbodbröllop väver Daniel Åberg skickligt in folktro och skrock i en klassisk rysare med naturskön inramning. Bokens läsare kommer antagligen vilja ta med sig en kniv vid nästa bad i en sjö …

Fäbodbröllop publicerades ursprungligen som en radionovell i Skymningsland i Sveriges radio P1. Nu ger vi på Vilja förlag ut berättelsen i lättläst version.

Daniel Åberg är född i Sandviken och idag bosatt i Vittangi. Han är verksam som författare, journalist och lärare i ljudboksskrivande. Sedan 2017 är han vice ordförande i Norrländska Litteratursällskapet.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone