Jump to content
Cover for Inges krig
Isbn: 978-91-7893-936-7
Publisher: Modernista
Category:
Novels Memoirs & Biography
Accessible since: July 2022
Narrator: Anna Harling
Length: 9 hours 30 minutes

Audiobook

Inges krig

En berättelse om familj, hemligheter och överlevnad i Hitlers Europa

»En fantastisk historia & en oförglömlig bok.« David Grann

»Jag är helt tagen. Den här boken kommer jag att bära med mig länge. Betyg: 5 av 5.« Majas bokliv


Inge hade aldrig tidigare talat om sitt förflutna. Allt Svenja O’Donnell visste om sin mormor var att hon vuxit upp i Königsberg i östra Preussen, numera Kaliningrad. Men när Svenja gör en resa till staden och ringer upp sin mormor därifrån, brister Inge ut i gråt: »Jag har så mycket att berätta för dig.«
Allt börjar i en hemlig jazzbar i Hitlers Berlin. En berättelse om passionerad första kärlek. Om svek och terror. Om flykt, svält och våld. I takt med att Svenja nystar upp trådarna i Inges liv och spårar hennes väg över hela Europa, inser hon att hennes mormor bär på ett större lidande än hon någonsin kunnat ana. Och till sist avslöjar Inge en djupt tragisk hemlighet som hon burit inom sig i sextio år.

SVENJA O’DONNELL är född och uppvuxen i Paris, med en tysk mamma och en irländsk pappa. I dag bor och arbetar hon i London som journalist. Efter att i flera år varit korrespondent i Ryssland började hon täcka Brexitomröstningen, en bevakning för vilken hon belönades med Washington National Press Club Breaking News Prize. Inges krig är O’Donnells hyllade debutroman.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone