Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Svarta vingar
Isbn: 978-91-7799-461-9
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2022
Uppläsare: Charlotta Åkerblom
Length: 11 timmar 14 minuter

Ljudbok

Svarta vingar

Av författaren till Klar himmel, såld i över 20 000 exemplar!

I Sverige a¨r oron fo¨r ett tyskt angrepp stor år 1940. Nazisterna har intagit Danmark och Norge, kvar är endast Sverige som ligger som en isolerad o¨ omgiven av ockuperade la¨nder.

Ilse anländer till Strängnäs från Tyskland för ett hemligt uppdrag. Hon bär på ett sorgligt förflutet och drivs av hämndbegär. Disa sliter hårt som förplägningslotta på regementet i samma stad, men har en dröm om att en dag öppna ett eget kafé. En sensommardag kommer Betsy in i bilden. Betsy både ser ut och agerar som en filmstjärna och hon fängslar alla hon möter – på gott och ont. Disa blir fo¨rva°nad na¨r Betsy va¨ljer henne till sin fo¨rtrogna men ju mer de lär känna varandra desto mer uppskattar de varandras sällskap.

När höstmörkret sänker sig börjar en rad märkliga händelser inträffa på regementet. Jakten på en syndabock börjar och plötsligt anklagas Disa, Betsy och de andra lottorna för att läcka information som kan röja rikets säkerhet. Förhoppningen om att kriget ska ta slut så att livet kan bli som vanligt igen verkar långt borta. Vad är sanning och vad är lögn, vem är god och vem är ond?

Svarta vingar är en roman om dubbelliv, vänskap och falskhet i en tid när alla misstänker alla.

KRISTIN FÄGERSKJÖLD är född 1974 och har alltid haft ett passionerat intresse för historia. Svarta vingar är hennes tredje roman och den avslutande delen i den löst sammanhållna serien Krigets kvinnor om tiden runt andra världskriget. De första hyllade delarna heter Klar himmel och Nattens färger.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone