Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nu fattar jag
Isbn: 978-91-8949-254-7
Förlag: Bookea
Kategori:
Media & kommunikation
Tillgänglig sedan: december 2021
Uppläsare:
Christian von Essen
Henric Smolak
Length: 6 timmar 20 minuter

Ljudbok

Nu fattar jag

Podcast-profilerna Henric Smolak (Under Femton) och Christian von Essen (Heja Framtiden) har sammanlagt intervjuat mer än 500 experter, forskare, entreprenörer och visionärer. Genom att samla sina insikter i bokform hoppas de kunna bidra till att överbrygga kunskapsklyftan i samhället.

I en tid av snabb teknologisk utveckling blir de globala utmaningarna samtidigt allt större. Det är också svårare än någonsin att hänga med. Boken har ett enkelt upplägg: 15 korta kapitel som var för sig går igenom ett fenomens historia, drivkrafter, nuläge och framtid, kryddat med tips och inspiration.

Vad är egentligen artificiell intelligens och hur kan det bidra till hållbarhetsarbetet? Hur kommer Internet of Things förändra våra liv? Vilka möjligheter vilar inom foodtech, fintech, delningsekonomi, mobilitet, blockchain, edtech och ett mer digitaliserat vårdsystem? Vad kan man egentligen 3D-printa?

Till sin hjälp har författarna ett trettiotal av landets tyngsta experter som bidrar med sina spaningar, bland annat Hélène Barnekow, Johannes Schildt, Heaven Bereket, Anders Borg, Mouna Esmaeilzadeh, Sara Öhrvall, Judith Wolst, Joakim Jardenberg, Innocent Mugenga och många fler. Nu fattar jag erbjuder ett enkelt sätt att få en bredare förståelse för vår digitala samtid och framtid.

Några röster om boken:

"I den här boken får ni en möjlighet att bekanta er med en större del av de krafter som gör om våra liv. Allt presenterat pedagogiskt och kraftfullt." /Kjell A. Nordström, ekonomie doktor, föreläsare och författare.

"Genom åren har jag träffat många chefer som känt sig nervösa kring den tid vi lever i och hur man kan hänga med kring det digitala. I boken "Nu fattar jag" får du en väl genomtänkt överblick över vad det digitala är och vad det gör med oss. Henric och Christian sammanfattar de viktigaste trenderna överskådligt och med ett språk som får även den mest ängsliga av oss att hänga med och förstå. Boken bör vara obligatorisk läsning för ledningsgrupper som vill förstå sin samtid och forma sin framtid." /Arash Gilan, författare, poddare och vd för marknadsföringsbyrån Viva Media.

"Superkonkret, pedagogisk och lättläst bok som både förklarar och ger hopp om framtiden. Läs, lär och känn dig smart!" /Camilla Bergman, vd på nyhetssajten Breakit.se.

"Framtiden är ljus och borde komma snabbare. Denna bok visar spännande utvecklingar på en rad områden och med lärdomarna i den kan du vara en del av att skapa den framtiden." /Mathias Sundin, ordförande i Warp Institute samt tidigare riksdagsledamot.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone