Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Glädje: Konsten att finna lycka i en osäker tid
Isbn: 978-91-8834-554-7
Förlag: Bookmark Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: juli 2020
Uppläsare: Björn Wahlberg
Length: 11 timmar 48 minuter

Ljudbok

Glädje: Konsten att finna lycka i en osäker tid

I en värld som härjats av en pandemi är vår förmåga att känna glädje vara viktigare än någonsin.

Alla kan vara lyckliga och alla kan känna glädje. Det gäller bara att veta hur man gör. För ett par år sedan möttes de två vännerna Dalai lama och Desmond Tutu för att samtala om glädje. Resultatet är denna bok, som innehåller deras personliga berättelser och lärdomar om glädje, de senaste vetenskapliga upptäckterna om djup lycka och dagliga övningar som utgör ankaret till ett rikt känsloliv.

Dalai lama och Desmond Tutu är stora spirituella och moraliska ledare, kända för att vara två av vår tids mest smittande glädjespridare, och båda har tilldelats Nobels fredspris. Men de har också prövats av stora personliga motgångar, och för medförfattaren Douglas Abrams delar de med sig av sin egen kamp. För att själv kunna känna riktig glädje måste man bringa glädje åt andra. Och framför allt visar de andliga mästarna hur den egna glädjen och humorn kan bidra till ett lyckligt och harmoniskt liv.

DALAI LAMA är den högsta ledaren inom den tibetanska buddhismen och fick Nobels fredspris 1989. Han har tidigare bland annat skrivit den hyllade boken Lycka! En handbok i konsten att leva.

DESMOND TUTU är sydafrikansk ärkebiskop, känd motståndare till apartheid och förespråkare för icke-våld. Han fick Nobels fredspris 1984. Han har tidigare skrivit böcker om förlåtelse och godhet.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone