Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kvinnan som jagade ensam
Isbn: 978-91-7893-433-1
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2020
Uppläsare: Maria Lyckow
Length: 15 timmar 12 minuter

Ljudbok

Kvinnan som jagade ensam

Tredje boken i Magnus Jonssons succétrilogi om krypteringsexperten Linn Ståhl.

»Doktoranden Linn Ståhl på KTH är en trovärdigare Lisbeth Salander« Lotta Olsson, DN

Linn Ståhl har bestämt sig för att aldrig mer samarbeta med Stockholmspolisen. Men när en av hennes tidigare vänner från Antifascistisk aktion söker upp henne i ett känsligt ärende och kort därefter återfinns död, kan hon inte undvika att bli involverad.
Linn går motvilligt med på att ännu en gång bistå kriminalpoliserna Rickard Stenlander och Erik Svensson i en svår och mångbottnad utredning. Samtidigt slits hon mellan dubbla lojaliteter: hon inser att AFA behöver hjälp utifrån, men är inte beredd att avslöja organisationens olagliga aktiviteter för polisen.
För att inte behöva förråda någon startar Linn en parallell utredning och påbörjar på egen hand jakten på den misstänkta infiltratör som verkar avrätta AFA-medlemmar en efter en. Spåren leder henne till Danmark, till människor som redan tidigare velat se henne död.

MAGNUS JONSSON är uppvuxen och bosatt på Södermalm i Stockholm. Han arbetar som gymnasielärare och åker gärna skateboard på fritiden. 2016 kom hans succédebut, Mannen som lekte med dockor, första boken i Hatet-trilogin, som året efter följdes av Asätarna i Kungsträdgården. Kvinnan som jagade ensam är den tredje och avslutande delen i trilogin.

Om Magnus Jonsson och Hatet-trilogin:

»En rafflande, filmisk historia som vartefter den fortgår gör mig andfådd.« Anna Liv Lidström, Dagensbok.com

»Riktigt spännande svensk deckare. Magnus Jonsson kan verkligen skriva och själva mordfallet är klockrent, inte riktigt likt någonting jag tidigare läst.« Månadens bok - Bokraden

»Magnus Jonsson kan verkligen skriva! Miljöbeskrivningarna är så målande att det kändes som att man var i Stockholm en vacker vårdag.« A Bookaholic Swede

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone