Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tvång
Isbn: 978-91-8893-344-7
Förlag: Kikkuli Förlag
Kategori:
12-15 år
Tillgänglig sedan: april 2020

E-bok

Tvång

Berättelsen Tvång är en ungdomsbok som handlar om tvångstankar/tvångshandlingar. Berättelsen fyller ett viktigt behov och grundbudskapet är att det är viktigt att ha någon att prata med om detta svåra, som också är belagt med så mycket skamkänslor. Huvudpersonen heter Lina och har det jobbigt, men får fint stöd av sina föräldrar. Berättelsen handlar om Linas känslor inför samt själva besöket hos en kurator. Slutet ger hopp.

Utdrag ur boken:
– Du är så otroligt stark, Lina. Och du ska veta att du inte är ensam. Du skulle bli förvånad om jag sa hur många som kommer hit av samma skäl som du. Men de flesta blir hjälpta av behandling, även om det tar tid. Det är en bra början att berätta! Vi människor borde definitivt prata mer om hur vi mår inuti. Kan du tänka dig att fortsätta komma till mig? frågade Linda.

Sagt om boken:

Författaren beskriver på ett trovärdigt sätt den skam och de ambivalenta tankar Lina känner och hur hon kastas mellan hopp och förtvivlan inför att kunna bli botad. Språket är okomplicerat och lätt att förstå. Dock innehåller berättelsen inte någon lösning på problematiken. Ämnet är viktigt och budskapet i boken är att det hjälper att våga prata med någon om sina problem. Då spricker trollet. Tvång är en läsvärd bok.

Publiceras i BTJ-häftet nr 24, 2019.
Lektör Agneta Willans



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone