Hoppa till innehållet
Omslagsbild för I Öknens hjärta
Isbn: 978-91-7825-329-6
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom Lättläst
Tillgänglig sedan: augusti 2019

E-bok

I Öknens hjärta

Karavanen fortsätter sin vandring genom Öknens hjärta. Ledaren Krom tvingar ut fångar i öknen, som lockbete och levande sköldar mot de farliga slukarna. Men en slukare tar sig förbi fångarna och anfaller Traz och Neva. Krom tvingas använda magi för att rädda dem. Han behöver dem för att väcka Blodskeppet. När de kommer fram till kuststaden ser Traz havet för första gången. Men där finns också Blodskeppet och kanske slutet på resan och hans liv. 

Detta är tredje boken i fantasyserien om Traz, och det handlar om sand, magi och fruktade monster. I en berättelse om en ung man och en magisk hjälm tar Niklas Krog oss med på ett klassiskt fantasyäventyr. En ond magiker dödar Traz familj och han lämnas ensam kvar. Hans möte med magikern blir början på en lång resa till okända platser, och sökandet efter vem han är. 

Niklas Krog är en av Sveriges mest älskade fantasyförfattare. Han har också skrivit historiska romaner och lättlästa böcker. Niklas är ofta ute och pratar om böcker och läsning i skolorna, gärna i utanförskapsområden. Där ser han behovet av lättläst spänning och fantasy. Fantasy handlar om de stora frågorna i livet – familj, identitet, rättvisa, hämnd, kärlek. Berättelserna ger läsaren en möjlighet att reflektera över det som är svårt samtidigt som de inger hopp! "Jag vill nå dem som ännu inte fattat grejen med läsning. Varje år besöker jag närmare hundra olika skolor runt om i Sverige för att prata böcker och läsning. På senare år har jag skrivit flera böcker för ungdomar som inte gillar att läsa. Jag vet ju vilken upplevelse en riktigt bra bok kan ge", säger Niklas Krog. 

Sagt om Karavanen: "Detta är en fantasyhistoria, men istället för den sedvanliga pseudo-medeltida världen befinner vi oss här i en realistisk ökenmiljö. Det fungerar utmärkt. Kampen mellan gott och ont står i centrum som brukligt i fantasy, liksom temat med den unge hjältens okända förflutna." (Nils Ahnland, BTJ) Sagt om Skölden: "Skölden är spännande och medryckande där författaren lyckas […] skapa lust att läsa vidare för att få veta hur det går för Traz och Neva." (Nils Ahnland, BTJ) 

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone