Hoppa till innehållet
Omslagsbild för 5-minuters deckare. Mästertjuven John Rogan: Dansösens juveler. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1925
Isbn: 978-91-7863-634-1
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckare
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: augusti 2019

E-bok

5-minuters deckare. Mästertjuven John Rogan: Dansösens juveler. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1925

I den här minitexten får du veta mer om den mystiske svenske privatdetektiven John Rogan.
Denne är en medarbetare till deckaren Leo Carring och i den här berättelsen berättar han om ett av sina äventyr för sin kollega.

Du får läsa om svenska restauranger och teatrar, exotiska dansöser, värdefulla juveler, och mystiska stölder.

När den första svenska deckarvågen svepte fram över Sverige på 1910-talet var mästertjuven John Rogan en av huvudpersonerna. Det som gjorde Rogan unik var att han var en typ av modern Robin Hood, han stal från rika och  skänkte bort stöldgodset till välgörenhet.
Så småningom avslöjades John Rogan av detektiven Leo Carring. Men i stället för att anmäla honom till myndigheterna så blev Rogan en av deckarens medarbetare.  

Berättelserna om John Rogan publicerades som korta noveller i svenska dagstidningar. Den här novellen ingår i vår serie ”5-minuters deckare”, texter som är både korta och snabblästa.  

Författare till texten är Samuel August Duse (1873–1933). Han började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker om sin äventyrliga expedition till Antarktis år 1901.

Den här texten publicerades ursprungligen i tidskriften ”Julpost” år 1925 med titeln ”Dansösens juveler. Detektivhistoria”.

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar; alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone