Jump to content
Cover for Bartenderns bästa drinkar
Isbn: 978-91-8875-753-1
Publisher: Nicotext
Category:
Cooking, food and drink
Accessible since: May 2019

E-book | 28 days for loan

Bartenderns bästa drinkar

EBOK, PDF-format 
ISBN 9789188757531


"Drinken är en genialisk uppfinning som blandar nyttigheter som frukt och grönsaker, med alkohol." 


Innan drinkar avnjöts på solnedgångsdränkta terasser, användes alkohol för att bekämpa diverse krämpor. För att skydda brittiska sjömän från skörbjugg bar skeppen tunnor med c-vitaminrik limejuice. Någon spetsade denna med gin, och vips var drinken Gimlet född. På samma vis skapades Gin och tonic i tropikerna. Tonic water med kinin tycktes hålla malariamyggorna borta och när denna någon igen spetsade vattnet med gin, skapades drinkhistoria.

I England dricker man gärna en Hot Toddy mot förkylning, med citron för c-vitamin, honung som lenar och alkohol som bedövar. I hälsans tecken har människan hittat på en mängd sätt att förtära alkohol, under en lång tid. Men det behöver vi inte längre göra. Numera dricker vi drinkar mest för smakens, och kulturens, skull.

Denna bok ger dig över 60 klassiska drinkrecept, med tillhörande historia och kuriosa. Recepten är enkla och tydliga, med illustrationer om hur de blandas på bästa vis. Vår ultimata drinkbok är perfekt för olika bjudningar, eller som present till värden eller värdinnan när du är bortbjuden.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone