Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vi ser, vi känner, vi kämpar
Isbn: 978-91-7803-018-7
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
Barn & Ungdom Unga vuxna
Tillgänglig sedan: februari 2018

E-bok

Vi ser, vi känner, vi kämpar

av .

En unik inblick i nio tonåringars samtid - här samsas noveller med dikter och argumenterande texter i Bonnier Carlsens samarbete med Berättarministeriet. Samtliga författare är 16-17 år och är bosatta eller går i skolan i Berättarministeriets upptagningsområden kring Järva, Hagsätra och Södertälje. Kanske ser här några av morgondagens stora författare dagens ljus?

En drabbande essä om en ung rasifierad kvinnas vardag där smygrasismen lurar överallt. Finstämd prosalyrik om det där första, skälvande mötet med en annan människa. En hjärtskärande inifrånskildring om livet som ensamkommande flykting. Det är bara några av de texter som ryms i den här debutantantologin.

För andra året i rad driver Bonnier Carlsen i samarbete med Berättarministeriet författarskolan som slutligen mynnar ut i en antologi med texter av de nio unga skribenterna. Nytt för i år är att debutanterna fick söka med alla typer av texter. Det ledde till rekordmånga sökande och texter som sjuder av liv och starka känslor.

”Om jag skriver och förflyttar min längtan till papperet, då mår jag lite bättre", skriver en av debutanterna, och det här är verkligen nio texter med varsitt bultande hjärta.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone