Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Drömponnyn
Isbn: 978-91-7651-311-8
Förlag: Bonnier Audio
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Hus & hem
Tillgänglig sedan: juni 2016
Uppläsare: Pia Hagmar
Length: 3 timmar 38 minuter

Ljudbok

Drömponnyn

Det som länge bara varit en dröm kan nu bli sant när Tess får möjlighet att köpa en egen häst!

Med pengarna som hon fick för att hon skötte om Malte och lite bidrag från Staffan (från granngården där Malte fanns) ska drömmen gå i uppfyllelse. Efter mycket letande hittar hon Sally – en före detta ridskolehäst. Det är kärlek vid första ögonkast. Sally är silvergrå och vacker som en sagoponny! Men hon är också lite nervös och skyggar vid minsta ljud eller rörelse. Varför är hon så lättskrämd?

Majsan påpekar att Tess glömde låta en veterinär kolla på Sally innan hon köptes. Majsan tycker något om nästan allt och det retar Tess. För trots att hon gillar Majsan och vet att hon verkligen behöver en kompis, så tycker Tess att Majsan är svår att vara kompis med.

Speciellt i skolan. Där känner sig Tess osynlig och det blir ju inte bättre av att hon dras med Majsan Bajsan… Mirjam och Amanda är klassens coola tjejer och att få deras uppmärksamhet betyder att Tess ”finns” för de andra på skolan. Det kan vara svårt att vara en bra kompis i alla lägen erfar Tess. ”Inte kan jag säga att jag är rädd att hennes utstötthet ska smitta av sig på mig”, resonerar Tess.

Lojaliteten sätts på prov när Majsan berättar att poppiskillen Jonathan har frågat chans på henne och att hon ska svara på diskot nästa dag. Vad Tess vet, men inte Majsan, är att det hela är ett elakt skämt signerat mobbaren Kajsa Janzon…


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone