Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Fasornas färd
Isbn: 978-91-7615-196-9
Förlag: Melker Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2015

E-bok

Fasornas färd

Ynglingen Dagvind Martinsson träffar kung Gustav II Adolf när denne bestämmer sig var den nya staden Göteborg ska ligga. Senare kallas han till Stockholm där kungen planerar att bygga ett storslaget krigsskepp, som dock råkar förlisa på sin jungfrufärd.

Varför sjönk regalskeppet Wasa? Ett tänkbart svar ges i denna äventyrsmättade roman med handlingen förlagd till den svenska stormaktstiden – första hälften av 1600-talet.

Kjell E. Genberg har kallats "Sveriges meste underhållnings-författare". I denna roman visar han att han inte bara skriver spännande och underhållande, utan även besitter gedigna historiska kunskaper!

Vi får följa Dagvind på hans irrfärder över mörka vatten – ombord på Regalskeppet Wasa; som spion för konung Gustav II Adolf i Finland och Livland; som ofrivillig sjöman på en holländsk ostindienfarare; som skeppsbruten tillsammans med en lika vacker som rådig kvinna på en ogästvänlig öde ö; samt som löjtnant och befälhavare på en brittisk örlogsman, i krutfullda sjöslag med pirater och kapare...

Tidigare utgiven under pseudonymen Shell Earlin i de två volymerna Farornas skepp och Fasornas ö (Wahlströms Fregatt-serie 1976 och 1977) samt som Fasornas färd under eget namn (MBAB 1996)

 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone