Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bach, Gud och Beethoven: Tjugo kompositörers andliga resa
Isbn: 978-91-8761-524-5
Förlag: Gloria Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Religion Historia Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: mars 2015

E-bok

Bach, Gud och Beethoven: Tjugo kompositörers andliga resa

Bach och Beethoven, Händel och Haydn, Chopin och Schubert, Mozart och Mendelssohn, Wagner och Elgar och många fler — vilka var dessa stora kompositörer som människor? Hur fick de sin kraft och inspiration? Vad var det som drev dem att skapa sina odödliga mästerverk, musik som berikat miljarder människor i flera hundra år?

Musikforskaren Patrick Kavanaugh berättar varmt och inkännande om tjugo av våra mest älskade klassiska kompositörer, med särskilt fokus på deras inre liv. Hur bad de? Hur tänkte de om Gud? Vad ville de säga med sin musik som troende kristna? Följ med på en spännande färd till musikens rötter och låt dig inspireras av de stora kompositörernas andliga resa.

”Jag har studerat musikhistoria och njutit av de stora klassiska kompositörernas underbara musik i hela mitt liv, men har aldrig läst om deras tro. En Gudstro som bar dem i vardagen och inspirerade dem på djupet. Patrick Kavanaughs bok har gett mig nya ögon och öron för den klassiska musikens mästare och mästerverk!”
- Bengt Johansson, musiker och sångförfattare

”Detta är en högst angelägen bok. Den kompletterar vår bild av några av våra mest betydelsefulla tonsättare. Den berör frågor kring konst, skapande och konfession kring vilka det närmast har funnits en beröringsskräck inom vår musikvetenskapliga tradition. Dessutom är boken en citatbank av sällan skådat slag. Rekommenderas varmt!”
- Johannes Landgren, professor i orgel vid Göteborgs universitet”

På ett lättsamt och underhållande sätt målar författaren fram porträtt av flera tonsättare. Han utforskar hur deras kristna tro påverkat och spelat en stor roll för dem, i deras skapande. Varje kapitel avslutas med repertoar- och lyssningstips för varje tonsättare. Därför vill jag varmt rekommendera boken till en bred publik.”
- Maria Robertson, cembalist och kyrkomusiker 

Patrick Kavanaugh är kompositör, dirigent, musikforskare och ledare för Christian Performing Artists Fellowship. Han undervisar vid Grace College i Winona Lake, Indiana, och har skrivit ett tiotal böcker kring den klassiska musiken.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone