Hoppa till innehållet
Omslagsbild för De svarta molnens tid
Isbn: 978-87-1182-080-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: mars 2018

E-bok

De svarta molnens tid

'Oskar bläddrade igenom tidningen. Han fann ingenting om Spanien, och han kände en sorg som övergick i bitterhet när han tänkte att det var över nu. Det han kämpat för och hans kamrater dött för var förbi och glömt och nu kom andra krig och förtryckarna höll på att ta över världen.'

Året är 1939 och efter sin tid i Spanien i det spanska inbördeskriget så är Oskar en annan man än han varit. När han återvänder hem till Sverige inser han dock snabbt att ingenting har förändrats i hans hembygd.

I Europa börjar orosvindarna dra ihop sig till en storm, förändringen är subtil men tydlig. Varje dag rapporterar tidningarna om nya antijudiska aktioner utförda av den tyska naziregimens hejdukar, och kampen mot ondskan tycks för Oskar vara förlorad.

Efter att han återvänt så återser han Gerda, sin ungdomsvän. Sakta spirar kärleken, samtidigt som krigets buller hörs ljudligt från kontinenten i söder. Hur ska de kunna finna lyckan tillsammans, när Oskar återigen dras in i ett nytt krig?

Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone