Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kärlek i cancerns tid
Isbn: 978-91-4351-018-8
Förlag: Wahlström & Widstrand
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Kärlek i cancerns tid

Den 2 augusti 2006 står Anders Sundin helt plötsligt ensam med sin sexårige son. Anders har förlorat sin livskamrat och stora kärlek Karin, deras son har förlorat sin mamma. På sju månader förändrades allt.
Kärlek i cancerns tid är Anders Sundins kärleksförklaring till Karin – hon som hade en sådan aptit på livet, som inspirerade människorna omkring sig, som hade en sådan passion för böcker – som dör endast 38 år gammal.
Detta är en berättelse som självklart och skoningslöst går rakt in i hjärtat på läsaren. Med kärleksfull värme berättar Anders om den lyckliga tid de fick tillsammans. När de träffas som unga, hur Anders får kämpa för att få Karin och hur så småningom en stark kärlek växer fram emellan dem. De börjar förverkliga sina gemensamma drömmar om framtiden, flyttar hem till Gävle, börjar bygga ett eget hus och Karin får ett drömjobb som butikschef på Akademibokhandeln. Och plötsligt rasar allt samman när Karin blir sjuk. Karins dödskamp och död, begravningen och tiden efter är stark och gripande i sin kontrast till den lyckliga tiden och Anders Sundin skildrar sin smärta utan omsvep.
Detta är inte i första hand en berättelse om cancer utan en ovanligt stark kärlekshistoria. Det är också ett vackert porträtt och ett alltför sorgligt farväl av en kraftfull och spännande kvinna, älskad och saknad.

Omslagsformgivare: Nina Leino PdeR


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone